В Лекарският кабинет, гостите на комплекса и външни пациенти, желаещи да ползват предлаганите Балнеолечение, се консултират от отговорния специалист в ЦБФРМ доктор Владимир Петров, завършил Медицина със следните специалности:
– Кардиология;
– Вътрешни болести;
– Физикална и рехабилитационна медицина.
Доктор Петров е Дипломант на ЕСFMG, Образователна комисия на САЩ за лицензиране на лекарите завършили в чужбина Десет години специализира и практикува медицина в Лос Анджелис и Ню Йорк – САЩ. Има и завършен Здравен мениджмънт.
Всеки пациент, прегледан от д-р Петров, получава консултация по трите специалности, с прилагане на клиничния опит и подход както на българската, така и на западната медицина. Желателно е представяне на медицинска документация от пациента.

При представяне на мед. направление №3 и код за специалист 23 (физиотерапевт), издадено от личния лекар, гостите ще могат да ползват безплатна за тях физиотерапия, назначена от специалист в лекарския кабинет, включващи в период до седем дни, безплатни физиотерапевтични Балнеолечение, първичен и вторичен лекарски преглед.
Желателно е представяне на медицинска документация от пациента!

Показания за лечение – заболявания на: централна и периферна нервна система, сърдечно-съдовата система и опорно-двигателения апарат; добре се повлияват стомашно-чревни и жлъчно-чернодробни заболявания; ендокринно-обменни, на отделителната система и някои гинекологични, кожни и очни заболявания, както и при интоксикации.